Lumière - Baken van licht en ruimte

Lumière presenteren aan onze buren

Alle updates
14 juli 2022

Dinsdag 12 juli vond de inloopavond voor de Lumièretoren plaats in het Theatercafé van het Oude Luxor Theater. Bezoekers kregen een unieke inkijk in de plannen voor de Lumièretoren, midden in het bruisende centrum van Rotterdam.

Informatiemarkt

Tijdens de informatiemarkt presenteerden VORM, Manhave Vastgoed, KAAN Architecten, LOLA Landscape Architects in samenwerking met de Gemeente Rotterdam de designvisie van de architect en de plannen van de ontwikkelaars.

Zowel buurtbewoners als mensen daarbuiten bezochten de inloopavond. Zij konden de renders door Vivid Vision en de maquette van de Lumièretoren in het theatercafé bekijken. Daarnaast waren er informatieborden aanwezig met daarop o.a. de layout van het gebouw en de planning en werkzaamheden voor het project.

Gelegenheid om vragen te stellen

Uiteraard was er voldoende gelegenheid om in gesprek te gaan met de initiatiefnemers. De bezoekers maakten hier goed gebruik van en stelden interessante vragen. Zo was men geïnteresseerd in de exacte hoogte van de Lumièretoren, het windplan en de programmering in het gebouw.

Sommigen wilden weten hoe ze zich kunnen inschrijven voor een woning in de toren. Bezoeker Diane: "Ik ben echt uit interesse gekomen. Momenteel woon ik hier om de hoek, maar het lijkt me fantastisch om later in zo'n gebouw als Lumière te wonen."

Een nieuw Rotterdams icoon

Lumière wordt een nieuw icoon met internationale allure voor het Rotterdams stadscentrum. Een unieke locatie waar wonen, werken, winkelen en uitgaan naadloos in elkaar overlopen. Verwacht het gevoel van veel licht en ruimte, groene dakterrassen en balkons rondom en de hoogwaardige mix van voorzieningen, veel groen en sociale interactie tussen bewoners en bezoekers.

Naar verwachting begint de bouw van Lumière in 2025.

De spil tussen grootstedelijke ambitie, monumentale waarde, woon-werkomgeving en recreatieve sfeer.