Lumière - Baken van licht en ruimte

Lumière District: The Lobby

Alle updates
13 juni 2022

Het Lumiere-district omvat The Lobby, City House en de Lumièretoren. Midden in een Triple-A-omgeving wordt het een geweldig gebied voor de Rotterdamse wereldburger en bezoekers. Een plek van internationale allure waar wonen, werken, winkelen en beleven hand in hand gaan.

The Lobby verrijkt het Lumière gebied

De bouw van The Lobby is dit jaar gestart. Voor de herontwikkeling van het Crystal House is gekozen voor een eigentijds ontwerp van KAAN Architecten, die zich tevens hebben ontfermd over de Lumièretoren. Zowel in volume als in uitstraling past The Lobby bij het monumentale gebied aan de Kruiskade en zal het een hoogwaardige toevoeging zijn voor bewoners en het winkelend publiek.

Als antwoord op de vraag wat we kunnen verwachten van de uitstraling van The Lobby, antwoordt architect Vincent Panhuysen in zijn interview met Manhave: “Heel transparant met grote ramen en veel glas en omdat het op het noorden ligt hebben we godzijdank geen zonweringen nodig. Zoals ik zei, zal The Lobby een open dialoog aangaan met de stad, het moet gaan om leven en je moet zin krijgen om er naar binnen te gaan. We hebben ook grote ramen ontworpen aan de achterkant. The Lobby zal andere winkels gaan uitdagen om zich verder te gaan ontwikkelen."

Luxe retail en hoogwaardige horeca

The Lobby zal de ideale plek worden voor high fashion merken om zich te vestigen. De openheid van de begane grond en de grote gevelopeningen zorgen voor een unieke en intieme verbinding met de straat. Naast de high end retail, zal het gebouw ook ruimte bieden aan horecaondernemingen.

Een groene stadsoase op het dak

De grote eyecatcher van die unieke gebouw is het dakpaviljoen. Grote glazen schuifpuien openen naar de groene daktuin, toegankelijk voor de gasten van het restaurant. Een unieke beleving, dankzij het prachtige uitzicht over de stad in combinatie met een groene omgeving. Een ware stadsoase.

Meer informatie over The Lobby? Lees het via de Manhave website.