Lumière - Baken van licht en ruimte

Lumièretoren onthuld op PROVADA

Alle updates
15 juni 2022

De Lumièretoren is vol trots onthuld tijdens PROVADA. Het baken van licht en ruimte werd tijdens de vastgoedbeurs bewonderd in de vorm van een maquette. Daarmee is het project van Manhave Vastgoed en VORM officieel van start gegaan.

Werken aan een visie

Er wordt al drie jaar gewerkt aan deze visie door Manhave Vastgoed en VORM Holding in samenwerking met KAAN Architecten, Pieters Bouwtechniek, DGMR, Lola Landscape Architects en AETEC. Eindelijk kon er meer van het project getoond worden; tijdens PROVADA is de maquette onthuld. Daarnaast is de Lumière website live gegaan.

Uiteraard hebben we het glas geheven met alle partners en werden er smakelijke hapjes gedeeld.

Een nieuw Rotterdams icoon

Lumière wordt een nieuw icoon met internationale allure voor het Rotterdams stadscentrum. Een unieke locatie waar wonen, werken, winkelen en uitgaan naadloos in elkaar overlopen. Verwacht het gevoel van veel licht en ruimte, groene dakterrassen en balkons rondom en de hoogwaardige mix van voorzieningen, veel groen en sociale interactie tussen bewoners en bezoekers.

In het interview met KAAN Architecten lees je meer over o.a. de uitstraling van de woontoren. “Enerzijds is Lumière een abstract, grootstedelijk gebouw, maar onderin wordt het steeds verfijnder. Op die manier ontstaan mooie terrassen, patio’s en een grote groene passage die heel genereus is en doorgang biedt aan het bestaande binnenhof. De woningen hebben heel veel buitenruimte en bewoners kunnen genieten van een royale plafondhoogte, wat bijzonder is in een hoogbouwproject," aldus Aldo Trim, managing architect bij KAAN Architecten.

De eerste beelden van het ontwerp zijn naar buiten gebracht op deze website. Bekijk hieronder een selectie.

Op de hoek Kruiskade-Lijnbaan, iets terug gelegen, priemt de Lumièretoren ca. 200 m de lucht in.
Lumière als schakelpunt in een dynamische omgeving: Centraal Station, Central District, Coolsingel, Hofplein, Lijnbaan en Schouwburgplein.
Vanuit de Lijnbaan door het Atrium kom je aan in het Lijnbaanhof. Dit hof kenmerkt zich door hoogwaardig materiaalgebruik, intieme ruimtes en veel groen.