Lumière - Baken van licht en ruimte

Baken van licht en ruimte

Lumière wordt een nieuw icoon met internationale allure voor het Rotterdamse stadscentrum.

Middenin een uitgesproken Triple-A-omgeving wordt Lumière een unieke locatie waar wonen, werken, winkelen en verblijven naadloos in elkaar overgaan.

De Lumière Toren kenmerkt zich door het gevoel van licht en ruimte, de groene dakterrassen en balkons rondom, de hoogwaardige mix van voorzieningen, de intieme ruimtes, veel groen en sociale interactie tussen haar bewoners en haar bezoekers.

Klaar om de toekomst te veranderen

Manhave en VORM gaan een plek creëren met internationale grootstedelijkheid en allure. Bij Lumière krijg je straks echt stad voor je geld.

Een duurzame plek met toekomstbestendige energie-oplossingen en een gevarieerd aanbod aan voorzieningen en services. En nog belangrijker: een leefomgeving waar de gebruikers zich verbonden voelen en waar een sociale beleving op het gebied van kunst, cultuur en evenementen wordt gefaciliteerd.

Lumière District

Lumière speelt een belangrijke rol in de binnenstad van Rotterdam als verbindende schakel voor wonen, verblijven, werken, en luxe winkelen.

In een dynamische omgeving, met het Centraal Station, het zakencentrum Central District, het kernwinkelgebied met de Lijnbaan, het culturele Schouwburgplein en de statige Coolsingel als de beste buren. In een wereldstad met 170 nationaliteiten en de wereld aan je voeten.

  • 20 minuten van Schiphol, de 3ᵉ luchthaven van Europa
  • 3 minuten lopen vanaf Rotterdam Centraal Station
  • Hogesnelheidstreinen naar Londen, Parijs en Brussel

Het concept van lumière

Lumière biedt een gevarieerd programma van wonen, verblijven, werken en winkelen voor de Rotterdamse wereldburger en bezoekers.

Met veel intieme ruimtes waar sociale interactie wordt gestimuleerd. De ontwikkeling van Lumière kenmerkt zich door kwaliteit: hoogwaardig materiaalgebruik, hoge plafonds, veel glas, veel buitenruimte, een interessant daklandschap met veel groen en een hoog service- en voorzieningenniveau.

Wonen

Licht en ruimte met fenomenaal uitzicht

Hoog niveau

416 appartementen met balkons rondom en prachtig uitzicht

Kroon

Gemeenschappelijke voorzieningen voor bewoners

42 tot 113㎡

met veel licht en hoge plafonds met 2,85m netto hoogte

Moderne lifestyle

We leggen in het concept de nadruk op een stedelijke moderne lifestyle. Met hoogwaardige gedeelde faciliteiten voor huishoudens die voornamelijk bestaan uit 1 tot 2 personen. Voor young professionals, jonge stellen, urban nomads en empty nesters, er is een geschikte woning voor iedereen.

In totaal biedt Lumière ruimte aan 416 woningen met een variëteit aan woningtypes die variëren van 42 ㎡ tot 113 ㎡. Alle woningen voelen ruim aan vanwege de plafondhoogte en het vele licht. Bovendien hebben alle woningen een eigen balkon met geweldig uitzicht over de stad en toegang tot de gemeenschappelijke voorzieningen en hoogwaardige buitenruimten. Zo bevindt zich speciaal voor de bewoners in de kroon van Lumière een gemeenschappelijke verdieping met dakterras, logies voor gasten en een gemeenschappelijke keuken en leefruimte.

Verblijven

Hotel met Grand Café, bar, restaurant, dakterrassen, spa & wellness

Fitness & Welness

Compleet ontspannen

Bar

met 125 ㎡ dakterras

Grand Café

bij de entrée

High-end Hotel

182 luxe en ruime kamers en suites

Restaurant

Fine dining met 275㎡ dakterras

Best place to stay

Er is altijd iets te beleven in Lumière. Het atrium op de begane grond met toegang tot het Grand Café en de receptie van het luxe hotel met 182 kamers en suites wordt een uitnodigende lobby.

Hier ontstaat een levendige omgeving, waar mensen gebruik kunnen maken van alle hoogwaardige voorzieningen rondom. Denk aan het restaurant op de 2e en 3e verdieping met 275 ㎡ dakterras, de bar op de 11e bij het congrescentrum met 125 ㎡ dakterras, de spa & wellness op de 16e, een mobiliteitspunt met fietsenberging en de services van het hotel. Het atrium loopt door in de patio’s en zo mogelijk kun je door het blok heen naar de Karel Doormanstraat steken, onderweg naar de vele luxe winkels, restaurants en het culturele aanbod van de stad.

Werken

Kantoren, maatschappelijke voorzieningen en bedrijfsruimten

Kantoren

en maatschappelijke voorzieningen zoals een yoga studio

Congrescentrum

Voor inspirerende ontmoetingen

Maatschappelijke
voorzieningen

van medisch centrum tot huis van de wijk

Love the city

Lumière herbergt hoogwaardige kantoren met BREEAM en WELL label. De grote vloeren in het binnengebied zijn uitstekend toegerust op de vraag van de internationale bedrijvigheid in het Central District.

De maatschappelijke voorzieningen en bedrijfsruimten zitten in de buurt van de hoofdentree en op goed bereikbare plekken voor liefhebbers van de stad. De ruimten zijn goed zichtbaar en goed bereikbaar, ook voor minder validen. Op de 5e verdieping wordt een hele verdieping toebedeeld aan het maatschappelijk programma. We denken daarbij aan een antroposofisch medisch centrum met ruimte voor o.a. huisartsen, psychologen, diëtisten en fysiotherapeuten met focus op vitaliteit en preventie. De overige commerciële ruimten betreffen kantoren en het congrescentrum op de 11e en 12e verdieping en een huis voor de wijk met een debatcentrum op een lagere verdieping in het binnengebied.

Winkelen

De luxury shopping hotspot van Rotterdam

Luxury shopping

Kruiskade

Luxury shopping

Karel Doormanstraat

Luxury shopping

Lijnbaan

Luxury shopping hotspot

Ingeklemd tussen de Kruiskade met The Lobby en City House, de Lijnbaan en de Karel Doormanstraat bevindt Lumière zich midden in de luxury shopping hotspot van Rotterdam. Hier worden luxe merken verkocht, zoals Rolex, Patek Philippe en Cartier.

Lumière gaat in de plint aan de Kruiskade, de Lijnbaan en de Kareldoormanstraat podium bieden aan lokale en internationale mode- en designhelden. Winnende merken, die zich vol overgave richten op hun kwaliteitsbewuste doelgroep. Het zijn authentieke merken met een uitzonderlijk gevoel voor kwaliteit en service, zonder compromissen te maken. Merken die verrassen vanwege hun smaak en creativiteit.