Lumière - Baken van licht en ruimte

Terugblik inloopavond Lumière Toren

Alle updates
13 september 2023

Op dinsdag 12 september vond de tweede inloopavond voor de Lumière Toren plaats in het Theatercafé van het Oude Luxor Theater. Bezoekers kregen een update van de plannen voor de Lumière Toren.

Informatiemarkt

Net als bij de eerste inloopavond was er ook deze keer een informatiemarkt om de designvisie van de architect en de plannen van de ontwikkelaars te presenteren, samen met de lancering van de vernieuwde website met bijgewerkte informatie en beeldmateriaal.

Na een introductie van Steven Manhave van Manhave Vastgoed en Marc Vriens van VORM, waarin ze de vernieuwde plannen toelichtten, was er genoeg ruimte voor een interactieve vraag-en-antwoordsessie met het publiek. Na afloop hiervan konden bezoekers de renders door Vivid Vision bekijken en persoonlijk in gesprek gaan met de initiatiefnemers van Manhave en VORM, evenals de architecten van KAAN Architecten.

Daarnaast was ook gemeente Rotterdam aanwezig om vragen te beantwoorden over de bestemmingsplanprocedure, de openbare ruimte rondom het gebouw en andere mogelijke vragen.

Nieuw ontwerp voor de Lumière Toren

De Lumière Toren wordt nu 155 meter hoog in plaats van de 200 meter in het eerdere ontwerp uit december 2020. Het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau KAAN is aangepast ten behoeve van het waarborgen van een goed windklimaat in de directe omgeving. Lumière krijgt een belangrijke rol in de verlevendigen van het Rotterdamse centrumgebied met ruimte voor circa 265 huurappartementen, een high-end hotel met circa 150 kamers, kantoren, maatschappelijke voorzieningen, luxe winkels en horeca.

Bekijk hieronder een aantal renders van het nieuwe ontwerp.